Zapečený camembert v lilku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g President Camembert linea
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Jablka
  • 2 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Rukola
  • 1 hrst Salát Polníček
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Prosciutto sušené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1140 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 683.9 mg
  • Vláknina 19839 mg
  • Vitamín A 19839 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek omyjeme a podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků. Plátky osolíme a necháme na ubrousku pustit šťávu, poté opláchneme a dobře osušíme. Lilek na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. K lilku při opékání přidáme lístky tymiánu.

  • 2

    Sýr nakrájíme na 8 stejných kousků, zabalíme do plátku lilku a šunky. Utvořené rolády vložíme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pod grilem zprudka zapečeme, až je šunka zlatohnědá.

  • 3

    V mezičase připravíme salát. Jablko omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jablko nakrájíme na užší měsíčky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Vlašské ořechy vyloupeme a na suché pánvi lehce opražíme. Rukolu a polníček opláchneme a necháme okapat. Vše přidáme k jablku, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 4

    Salát rozdělíme na talíře, poklademe zapečenými závitky a zdobíme hoblinkami sýra.

Komentáře k receptu