Ragú s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso libové
  • 100 g Anglická slanina
  • 30 g Celer bulvový
  • 30 g Petržel kořen
  • 50 g Fazole bílé
  • 130 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 518.7 mg
  • Vláknina 10304.8 mg
  • Vitamín A 10304.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2533.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do misky a osolíme a opepříme. V kastrole na hodně rozpáleném oleji maso osmažíme ze všech stran. Opečené maso vložíme do mísy.

  • 4

    Na výpeku orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, poté přimícháme postupně cibuli, česnek, zeleninu a smažíme do změknutí.

  • 5

    Do smažené zeleniny přidáme sterilovaná rajčata, rozmarýn a bobkový list. Orestujeme a podlijeme částí vývaru. Poté k zelenině přidáme opečené maso a ragú dusíme pod pokličkou na mírném plameni zhruba 50 minut. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem. Na závěr vmícháme uvařené fazole, chvilku povaříme a přidáme drobně posekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu