Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
Suroviny
- 100 g Cuketa
- 600 g Kuřecí prsa
- 100 g Sýr balkánský
- 100 g Celer řapíkatý
- 100 g Paprika červená
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 4 špetka Sůl mořská
- 2 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 985 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1521 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 5614.7 mg
- Vláknina 41385.1 mg
- Vitamín A 41385.1 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 352.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa s kůží zbavíme kosti a omyjeme. Balkánský sýr nakrájíme na 4 špalíčky, lístky bazalky opláchneme a necháme okapat. Lístky rozmarýnu otrháme z větviček, oloupaný česnek rozdrtíme.
-
2
Do každého prsa uděláme v horní nejsilnější části zářez, do něj vložíme špalíček sýra, sušené rajčátko a lístek bazalky. Zašpejlujeme, aby nám obsah při restování nevypadl. Všechny porce osolíme, opepříme a kůží dolů vložíme na rozpálený olej a smažíme. Poté prsa otočíme a smažíme z druhé strany. Na závěr přidáme česnek. Opečená prsa i s výpekem přeložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 10 minut.
-
3
V mezičase připravíme zeleninu k restování. Řapíky celeru oloupeme, papriky zbavíme semínek, cibuli a česnek oloupeme. Všechnu zeleninu opláchneme, necháme okapat a poté nakrájíme na různé tvary. Vhodíme na rozpálený olej a zhruba 2 minuty restujeme. Poté k zelenině přidáme výpek z masa, který jsme před tím zředili vodou. K zelenině na závěr přimícháme zbylé lístky bazalky, které jsme nasekali nadrobno.
-
4
Před servírováním zbavíme maso špejlí a rozkrojíme na poloviny. Podáváme na restované zelenině.