Vepřové biftečky Djakartine
Suroviny
- 400 g Vepřová pečeně
- 50 g Mandle
- 200 g Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 3 polévková lžíce Worcester
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 78 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 256 mg
- Draslík 486 mg
- Vláknina 4356 mg
- Vitamín A 4356 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme a pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na jemno, česnek prolisujeme.
-
2
Vepřové maso nasekáme velkým nožem nahrubo, přidáme všechny suroviny, důkladně promícháme a dáme do ledničky přes noc odležet.
-
3
Druhý den z masové směsi vytvarujeme malé biftečky, které smažíme na oleji.