Humr Rémoulade
Suroviny
- 200 g Majonéza
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Okurky
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Kerblík
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 33 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 61 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 181.7 mg
- Draslík 363.2 mg
- Vláknina 2353.5 mg
- Vitamín A 2353.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka, jednu okurku na podélné plátky, červenou papriku na proužky, kapary a petrželovou nať nasekáme.
-
2
Mezitím připravíme remuládovou omáčku: na jemno nasekáme 2 okurky, kerblík, estragon, vše smícháme s majonézou, hořčicí a ušlehanou šlehačkou.
-
3
Maso z uvařeného humra pokrájíme na kousky a smícháme s remuládou.
-
4
Směs navrstvíme do skořápky, ozdobíme plátky vajec, řezy okurky, a proužky papriky. Navrch nasypeme sekané kapary a petrželovou nať.