Knedlíčky z mořské štiky
Suroviny
- 400 g Mořská štika - filety
- 166.67 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 250 ml Holandská omáčka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.67 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 l Voda pitná
- 0.33 l Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 47 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 601.3 mg
- Draslík 451.4 mg
- Vláknina 112.5 mg
- Vitamín A 112.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 513.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety rozmrazíme, vymačkáme a dvakrát na jemno umeleme. V míse důkladně vařečkou rozmícháme, osolíme, přidáme chilli, pepř, bílky a pálené těsto. Vše dohromady utřeme, hmotu dáme do lednice vychladit, poté vychlazenou znovu rozmícháme a vpravíme do ní šlehačku.
-
2
Lžicí, namočenou do studené vody, vykrajujeme knedlíčky ve velikosti vlašského ořechu, které přikryté „táhneme“ ve slané vodě 10 minut při teplotě 90°C. Poté rychle povaříme, scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme přelité holandskou omáčkou.
-
3
Pálené těsto do paštik [56007]: osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.
-
4
Odstavíme mimo plotnu, jedno po druhém vmícháme vejce.