Ragú ze slepice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1142 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 55 g
- Sodík 672 mg
- Bílkoviny 105 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 349.2 mg
- Draslík 2081.7 mg
- Vláknina 22440.4 mg
- Vitamín A 22440.4 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 132.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou slepici rozčtvrtíme a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, vývar necháme stranou, maso obereme z kostí a pokrájíme na kousky.
-
2
Větší květák rozebereme na růžičky a vypereme, malé cibulky oloupeme a na plátky nakrájíme očištěné žampiony.
-
3
Do vývaru ze slepice dáme vařit květákové růžičky, po 10 minutách přidáme cibulky a žampiony. Vaříme doměkka, zeleninu a houby vyjmeme z vývaru a uchováme v teple.
-
4
Mezitím si v kastrole připravíme z mouky a másla světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, ušleháme na řídkou omáčku, kterou necháme vyvařit nahusto. Hotovou omáčku podle chuti přisolíme, okořeníme muškátovým květem a zjemníme šlehačkou. Do omáčky vložíme slepičí kousky, přidáme květák, cibuli a žampiony a vše dobře prohřejeme.