Slepice vinařská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 904 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 134 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 221.4 mg
- Draslík 598.2 mg
- Vláknina 1766.3 mg
- Vitamín A 1766.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici zbavenou konců křídel rozčtvrtíme a čtvrtky upravíme naplocho. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme, hrozinky dáme do sklenice a zalijeme 200 ml teplé vody.
-
2
Na rozpáleném sádle v kastrole slepičí čtvrtky dozlatova opečeme, a přendáme je do jiné nádoby. Na tuku pak dorůžova orestujeme cibuli, zaprášíme ji moukou a necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme suchým bílým vínem a 250 ml vody, osolíme, opepříme a metlou ušleháme na řídkou omáčku.
-
3
Do omáčky vrátíme opečenou slepici, kastrol přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě slepici mírně dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení do kastrolu přidáme hrozinky a společně vše dodusíme.
-
4
Porce slepice podáváme přelité omáčkou s hrozinkami.