Kuřecí závitky v rosolu
Suroviny
- 100 g Játra kuřecí
- 750 g Kuřecí prsa
- 100 g Slanina vepřová
- 50 g Mandle plátky
- 750 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 891 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 223.3 mg
- Draslík 944.4 mg
- Vláknina 2097.3 mg
- Vitamín A 2097.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa vykostíme, zbavíme kůže a maso rozdělíme na 4 řízky, které naklepeme, až vzniknou tenké plátky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, půlku cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
Kuřecí játra uškrábeme nožem a v míse smícháme se slaninou, nakrájenou cibulí, 1 lžící hladké mouky a bílky, přidáme mandlové lupínky, osolíme, opepříme a dobře promísíme. Ze směsi vytvoříme 4 válečky, které zabalíme do kuřecích plátků. Pevně je ovážeme režnou nití.
-
3
Do velkého kastrolu vložíme kuřecí kosti a kůži, 3 půlky neoloupané cibule a bobkový list, zalijeme 1 l vody, přidáme sůl a přivedeme do varu. Pak vložíme kuřecí závitky, přikryjeme pergamenovým papírem, stáhneme oheň a při 90°C necháme 1 hodinu táhnout.
-
4
Hotové závitky přemístíme na prkénko, necháme vystydnout, pak je zbavíme nití a nakrájíme na plátky.
-
5
Plátky závitků rozložíme na porcelánový pekáč, ozdobíme snítkami kadeřavé petrželky, zalijeme vlažným přecezeným vývarem a vložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.