Pečené houby s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Houby čerstvé
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 40 g Prosciutto sušené
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 ml Dolin - Vermouth
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1185 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 598.9 mg
  • Vláknina 15368 mg
  • Vitamín A 15368 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, nakrájíme na plátky, prosciutto na velmi tenké plátky. Pečící papír nastříháme na čtyři stejné čtverce, doprostřed každého položíme plátek prosciutta, plátky hub, bobkový list, snítku šalvěje, tymiánu a rozmarýnu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, okraje papíru několikrát přeložíme přes sebe tak, aby vznikl balíček. Před uzavřením poslední strany do balíčku nalijeme lžíci vermutu, uzavřeme poslední stranu, balíčky vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.

  • 2

    Balíčky podáváme zabalené, každý strávník si balíček rozbalí sám. Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu