Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Klobása uzená
  • 4 g Chilli koření mleté
  • 15 g Skořice celá
  • 20 g Olej slunečnicový
  • 80 g Cibule červená
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 300 g Čočka zelená Puy
  • 1200 ml Voda pitná
  • 30 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1380 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 464.5 mg
  • Vláknina 27459.7 mg
  • Vitamín A 27459.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, mleté chilli koření, celou skořici a osmahneme. Zakápneme octem a jakmile se odpaří, přilijeme rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do jiného hrnce nasypeme čočku, zalijeme vodou, přidáme česnek, snítku petrželky, bobkový list, osolíme a vaříme zhruba 20 minut doměkka. Klobásy potřeme slunečnicovým olejem, vyskládáme na plech, vložíme do trouby a zvolna pečeme dozlatova.

  • 2

    Čočku scedíme, petrželku a bobkový list vyhodíme, česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s čočkou.

  • 3

    Na talíře nalijeme trochu rajčatové omáčky, zasypeme čočkou a navrch položíme po jedné klobáse.

Komentáře k receptu