Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 6 g Sůl
- 5 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Klobása uzená
- 4 g Chilli koření mleté
- 15 g Skořice celá
- 20 g Olej slunečnicový
- 80 g Cibule červená
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 300 g Čočka zelená Puy
- 1200 ml Voda pitná
- 30 ml Ocet vinný červený
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Bobkový list
- 3 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1380 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 464.5 mg
- Vláknina 27459.7 mg
- Vitamín A 27459.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, mleté chilli koření, celou skořici a osmahneme. Zakápneme octem a jakmile se odpaří, přilijeme rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do jiného hrnce nasypeme čočku, zalijeme vodou, přidáme česnek, snítku petrželky, bobkový list, osolíme a vaříme zhruba 20 minut doměkka. Klobásy potřeme slunečnicovým olejem, vyskládáme na plech, vložíme do trouby a zvolna pečeme dozlatova.
-
2
Čočku scedíme, petrželku a bobkový list vyhodíme, česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s čočkou.
-
3
Na talíře nalijeme trochu rajčatové omáčky, zasypeme čočkou a navrch položíme po jedné klobáse.