Hovězí špalíček s křepelčím vejcem a salátem
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
- 6.98 g Máslo čerstvé
- 15 g Okurky nakládané
- 5 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 80 g Chléb toastový
- 100 g Salát kadeřavý
- 60 g Prosciutto sušené
- 10 g Cibule červená
- 8 g Petržel kudrnka
- 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 30 ml Citronová šťáva
- 5 ml Tabasco
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 5 ml Brandy
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vejce křepelčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 756 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 229.5 mg
- Draslík 534.1 mg
- Vláknina 6022 mg
- Vitamín A 6022 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kulatým tvořítkem vykrojíme z toastového chleba čtyři kolečka, která osmahneme v pánvi na kousku másla a necháme vychladnout. Hovězí svíčkovou naškrábeme najemno, vložíme do misky, kyselou okurku nastrouháme, petrželku a červenou cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Cibuli, petrželku a okurku přisypeme k masu, zakápneme tabascem, worcesterem, brandy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Čtyři křepelčí vajíčka usmažíme na másle v pánvi jako sázená vejce. Prosciutto nakrájíme na nudličky, vložíme do misky, přidáme nadrobno natrhaný salát, panenský olej, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.
-
3
Na talířky položíme kolečko osmahnutého chleba, do tvořítka, kterým jsme vykrajovali chléb, napěchujeme masovou směs, vymáčkneme na kolečko chleba a navrch položíme po jednom sázeném vejci. Doplníme salátem a podáváme.