Filety z mořského ďasa s ochucenou rýží
Suroviny
- 60 g Cibule
- 150 g Rajčata
- 150 g Rýže loupaná
- 50 g Krevety tygří - loupané
- 12 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 300 g Vývar rybí
- 10 g Paprika mletá sladká
- 1 g Šafrán
- 100 g Mušle slávky
- 50 g Klobása Chorizo
- 600 g Mořský ďas
- 15 g Petržel kudrnka
- 25 ml Olej olivový
- 6 ml Olej slunečnicový
- 12 ks Bobkový list
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1557 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 1007.4 mg
- Vláknina 6963.5 mg
- Vitamín A 6963.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety osolíme, opepříme a z jedné strany maso třikrát nařízneme. Do zářezů vložíme po jednom bobkové listy, celý filet podélně propíchneme jehlou i s listy, čímž listy upevníme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a zprudka osmažíme z obou stran.
-
3
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek najemno posekáme, klobásu a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, česnek, klobásu, rajčata, osmahneme, až se odpaří všechna tekutina, přisypeme rýži, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku, šafrán, přilijeme vývar a za stálého míchání povaříme 12 minut. Nyní přidáme mušle a krevety a povaříme dalších 5 minut. Hrnec odstavíme, osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku.
-
4
Na každý talíř upravíme kopeček rýže, přiložíme smaženou rybu, ozdobíme mušlemi a podáváme.