Syrové hovězí maso po toskánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 8 g Sůl mořská
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 2 g Majoránka
  • 160 g Veka
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 72.6 mg
  • Vláknina 2603.9 mg
  • Vitamín A 2603.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, odstraníme případné šlachy a paličkou na maso plátky roztlučeme, posypeme chilli kořením, strouhanou pomerančovou kůrou, majoránkou a ještě chvíli tlučeme. Nakonec maso ještě posekáme nožem najemno. Maso by mělo vypadat jako mleté.

  • 2

    Maso upravíme na talíře, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, olivovým olejem a podáváme jako předkrm. K masu podáváme nasucho opečené plátky veky.

Komentáře k receptu