Tuňák v sezamu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 49 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 1288.3 mg
- Vláknina 13966 mg
- Vitamín A 13966 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tuňáka obalíme v sezamových semenech, cuketu a lilek očistíme, nakrájíme na plátky a osolíme.
-
2
Kapii opečeme v troubě do hněda, sloupneme a zbavíme semen, plátky cukety a lilku osmažíme na polovině dávky arašídového oleje a poté je vyndáme z pánve. V jiné pánvi si rozehřejeme zbytek arašídového oleje a tuňáka na něm ze všech stran zprudka půl minuty restujeme, poté ho vyndáme, osušíme na papírovém ubrousku, nakrájíme na silnější kousky a osolíme. Očištěné papriky a cuketu s lilkem nakrájíme na drobnější kostičky.
-
3
Tuňáka podáváme se smaženou zeleninou, zakapeme olivovým olejem a ozdobíme snítkou estragonu.