Tuňák v sezamu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 400 g Lilek
  • 70 g Sezam - semena
  • 800 g Tuňák obecný
  • 40 ml Olej olivový
  • 70 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kapie
  • 4 ks Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 1288.3 mg
  • Vláknina 13966 mg
  • Vitamín A 13966 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tuňáka obalíme v sezamových semenech, cuketu a lilek očistíme, nakrájíme na plátky a osolíme.

  • 2

    Kapii opečeme v troubě do hněda, sloupneme a zbavíme semen, plátky cukety a lilku osmažíme na polovině dávky arašídového oleje a poté je vyndáme z pánve. V jiné pánvi si rozehřejeme zbytek arašídového oleje a tuňáka na něm ze všech stran zprudka půl minuty restujeme, poté ho vyndáme, osušíme na papírovém ubrousku, nakrájíme na silnější kousky a osolíme. Očištěné papriky a cuketu s lilkem nakrájíme na drobnější kostičky.

  • 3

    Tuňáka podáváme se smaženou zeleninou, zakapeme olivovým olejem a ozdobíme snítkou estragonu.

Komentáře k receptu