Játra s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 49 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 561 mg
- Draslík 782.3 mg
- Vláknina 9565 mg
- Vitamín A 9565 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme zkaramelizovat cukr s trochou másla, zalijeme vínem, přidáme jablka nakrájená na osminky. Vaříme, než začnou jablka karamelizovat.
-
2
Osolíme, opepříme játra a společně je s nakrájenou cibulí osmahneme na másle na pánvi, aby zůstala uprostřed růžová.
-
3
Podáváme teplé.