Játra s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 561 mg
  • Draslík 782.3 mg
  • Vláknina 9565 mg
  • Vitamín A 9565 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme zkaramelizovat cukr s trochou másla, zalijeme vínem, přidáme jablka nakrájená na osminky. Vaříme, než začnou jablka karamelizovat.

  • 2

    Osolíme, opepříme játra a společně je s nakrájenou cibulí osmahneme na másle na pánvi, aby zůstala uprostřed růžová.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu