Polévka z hovězí oháňky
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 50 g Petržel kořen
- 500 g Hovězí oháňka
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Nové koření celé
- 5 ks Pepř černý celý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 71 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 601.9 mg
- Vláknina 7742.4 mg
- Vitamín A 7742.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na menší kousky rozsekáme hovězí oháňku. Opláchneme pod studenou vodou a poté spaříme. Vložíme ji do hrnce s osolenou vodou a vaříme s celerem, cibulí, mrkví, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, petrželí doměkka.
-
2
Scedíme vývar a oháňku obereme a překrájíme. Na kostičky nakrájíme mrkev, petržel, celer a cibuli a opečeme na másle s žampiony, které jsme nakrájeli. Zalijeme vývarem z oháňky, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou petrželovou natí.