Polévka z hovězí oháňky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 500 g Hovězí oháňka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 601.9 mg
  • Vláknina 7742.4 mg
  • Vitamín A 7742.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na menší kousky rozsekáme hovězí oháňku. Opláchneme pod studenou vodou a poté spaříme. Vložíme ji do hrnce s osolenou vodou a vaříme s celerem, cibulí, mrkví, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, petrželí doměkka.

  • 2

    Scedíme vývar a oháňku obereme a překrájíme. Na kostičky nakrájíme mrkev, petržel, celer a cibuli a opečeme na másle s žampiony, které jsme nakrájeli. Zalijeme vývarem z oháňky, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu