Tvarohovo-bramborové knedlíky se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 150 g Slanina vepřová
  • 300 g Šunka uzená
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Brambory
  • 1 kg Tvaroh konzumní
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 29.5 mg
  • Draslík 1085.5 mg
  • Vláknina 15700 mg
  • Vitamín A 15700 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 877 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a uvaříme je doměkka. Vaříme 20 minut, slijeme a necháme na chladném místě. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse brambory důkladně promícháme s tvarohem, krupicí, moukou a solí.

  • 2

    V rendlíku rozehřejeme 3 lžíce sádla. Lžíci vždy namočíme do sádla a vykrajujeme z těsta knedlíky, které pokládáme na plech. Potřeme je zbývajícím sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 20 minut dozlatova.

  • 3

    Mezitím nakrájíme šunku a slaninu na kostičky. V pánvi slaninu rozškvaříme, přidáme šunku, za stálého míchání krátce osmažíme a odstavíme z plotny.

  • 4

    Upečené knedlíky dáme na talíře, ozdobíme usmaženou šunkou se slaninou a podáváme.

Komentáře k receptu