Asijský pikantní sýr tofu s nudlemi
Suroviny
- 500 g Sýr sójový - Tofu
- 300 g Nudle rýžové
- 20 g Zázvor celý
- 400 g Vývar asijský
- 2 ks Citrony
- 8 ks Šalotka
- 3 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Rajčatová šťáva
- 2 polévková lžíce Řeřicha
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 10 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1047.2 mg
- Vláknina 11101.2 mg
- Vitamín A 11101.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Asijský vývar ohřejeme a vložíme do něj nabobtnat na 10 minut rýžové nudle, které pak necháme v sítu odkapat.
-
2
Tvrdý tofu sýr pokrájíme na kostky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky. Kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu nastrouháme. Lístky koliandru opláchneme vodou a nasekáme nadrobno. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme je na tenké nudličky. Omytou řeřichu drobně pokrájíme.
-
3
Ve woku na rozpáleném oleji prudce restujeme tofu sýr s chilli papričkami, pak k němu přimícháme cibuli, zmírníme teplotu a společně smažíme asi minutu, pak přidáme citronovou kůru, rajčatovou šťávu, sójovou omáčku, 2 lžíce citronové šťávy, koliandr a dochutíme cukrem se špetkou soli.
-
4
Vše během smažení dobře promícháme, přidáme odkapané nudle, lehce promícháme a rozdělíme porce do misek. Každou porci posypeme řeřichou.