Polévka Germini
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1007 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 403.5 mg
- Draslík 223.4 mg
- Vláknina 2959.8 mg
- Vitamín A 2959.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťovíkové listy přebereme, povadlé vyhodíme, zbylé posekáme najemno. V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme listy šťovíku. Jenom lehce promícháme a ihned zalijeme horkým vývarem, povaříme 1 minutu a stáhneme z ohně. Ochutíme pepřem a solí.
-
2
Do misky nalijeme smetanu, přidáme žloutky a metlou dobře rozšleháme. Pomalu vlijeme do polévky a promícháme. Polévka může být horká, ale nesmí se vařit. Nakonec vmícháme 2 lžíce másla.
-
3
Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.