Koláč včelí bodnutí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 30 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 27.6 mg
- Draslík 196.2 mg
- Vláknina 6100 mg
- Vitamín A 6100 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku rozpustíme máslo a cukr, přidáme vanilkový cukr, mandlové lupínky, smetanu, za stálého míchání zahříváme při mírné teplotě. Hotovou směs necháme trochu vychladnout.
-
2
Tvarohové těsto vyválíme a položíme na vymazaný plech, navrch dáme připravenou směs.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 - 25 minut, až je povrch hnědý a křupavý.