Steak z tuňáka s melounem
Suroviny
- 100 g Bageta
- 150 g Máslo čerstvé
- 14 g Máslo čerstvé
- 300 g Meloun vodní
- 1.25 g Olej olivový
- 800 g Tuňák obecný
- 40 g Bazalka
- 40 g Bazalka
- 100 g Pancetta
- 250 g Rajčata Cherry
- 150 g Chřest zelený
- 100 ml Vývar z humrů
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 61 g
- Sodík 948 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 14393.2 mg
- Draslík 936.5 mg
- Vláknina 4236.6 mg
- Vitamín A 4236.6 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce tuňáka osolíme, bagetu nakrájíme na plátky, kopr nasekáme najemno. Chřest očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Rajčátka rozpůlíme, meloun vykrojíme ze slupky a nakrájíme na tenké kousky.
-
2
Na porce tuňáka položíme lístek bazalky, plátek bagety a zabalíme do plátku slaniny.
-
3
Omáčku připravíme z vývaru z korýšů. Vývar v kastrole zredukujeme na třetinu, zmírníme plamen a postupně do vývaru zamícháme máslo za stálého míchání. Na závěr vmícháme kopr, osolíme a opepříme.
-
4
Chřest osmažíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Rajčátka s melounem orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou.
-
5
Naposledy na oleji z obou stran osmažíme tuňáka, z každé strany 2 minuty.