Skopová kýta podle bači
Suroviny
- 5 g Sůl
- 6 ks Pepř černý celý
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Jalovec
- 1 l Mléko acidofilní
- 0.25 l Smetana zakysaná 14%
- 60 dkg Skopová kýta
- 5 dkg Slanina vepřová
- 5 dkg Sádlo škvařené
- 10 dkg Cibule
- 3 dkg Mrkev kořen
- 3 dkg Petržel kořen
- 3 dkg Celer bulvový
- 5 dkg Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 982 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 75 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 45.6 mg
- Draslík 882.1 mg
- Vláknina 33923.9 mg
- Vitamín A 33923.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, naložíme přes noc do mléka. Maso opláchneme, osušíme potřeme solí a prošpikujeme slaninou.
-
2
Sádlo a slaninu rozpálíme, osmažíme na nich veškerou zeleninu i cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme koření a maso. Přiklopíme poklicí a za stálého podlévání dusíme doměkka. Před koncem dáme vysmahnout do trouby. Hotové maso vyndáme, nakrájíme, do šťávy zavaříme smetanu s rozkvedlanou moukou. Dobře provaříme, naředíme vodou podle potřeby a prolisujeme na maso.