Skopová kýta podle bači

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Jalovec
  • 1 l Mléko acidofilní
  • 0.25 l Smetana zakysaná 14%
  • 60 dkg Skopová kýta
  • 5 dkg Slanina vepřová
  • 5 dkg Sádlo škvařené
  • 10 dkg Cibule
  • 3 dkg Mrkev kořen
  • 3 dkg Petržel kořen
  • 3 dkg Celer bulvový
  • 5 dkg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 982 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 45.6 mg
  • Draslík 882.1 mg
  • Vláknina 33923.9 mg
  • Vitamín A 33923.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, naložíme přes noc do mléka. Maso opláchneme, osušíme potřeme solí a prošpikujeme slaninou.

  • 2

    Sádlo a slaninu rozpálíme, osmažíme na nich veškerou zeleninu i cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme koření a maso. Přiklopíme poklicí a za stálého podlévání dusíme doměkka. Před koncem dáme vysmahnout do trouby. Hotové maso vyndáme, nakrájíme, do šťávy zavaříme smetanu s rozkvedlanou moukou. Dobře provaříme, naředíme vodou podle potřeby a prolisujeme na maso.

Komentáře k receptu