Těstovinový salát s uzenou makrelou
Suroviny
- 250 g Cuketa
- 130 g Fazolky mražené
- 400 g Makrela uzená
- 30 g Ořechy vlašské
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 500 g Těstoviny Conchiglie
- 40 ml Pomerančová šťáva
- 2 ks Pomeranče
- 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 24 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 707.6 mg
- Vláknina 11680.4 mg
- Vitamín A 11680.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a opět scedíme. Zatím uvaříme v jiném hrnci osolené vody nakrájené cukety a fazolky 4-5 minut doměkka. Procedíme, propláchneme ve studené vodě a opět procedíme.
-
2
Oloupeme pomeranče, rozdělíme je na dílky a dáme stranou. Z makrely sloupneme kůži, vykostíme a maso rozdělíme na větší kousky.
-
3
Zálivka: smícháme pomerančovou šťávu, slunečnicový a ořechový olej, petržel, podle chuti sůl a pepř.
-
4
Do salátové mísy dáme těstoviny, cukety, fazolky, dílky pomeranče, kousky makrely a jádra ořechů. Přidáme zálivku a opatrně promícháme, aby se ryba nepoškodila. Před podáváním necháme v chladničce vychladit nejméně 30 minut.