Těstovinový salát s uzenou makrelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 130 g Fazolky mražené
  • 400 g Makrela uzená
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 707.6 mg
  • Vláknina 11680.4 mg
  • Vitamín A 11680.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a opět scedíme. Zatím uvaříme v jiném hrnci osolené vody nakrájené cukety a fazolky 4-5 minut doměkka. Procedíme, propláchneme ve studené vodě a opět procedíme.

  • 2

    Oloupeme pomeranče, rozdělíme je na dílky a dáme stranou. Z makrely sloupneme kůži, vykostíme a maso rozdělíme na větší kousky.

  • 3

    Zálivka: smícháme pomerančovou šťávu, slunečnicový a ořechový olej, petržel, podle chuti sůl a pepř.

  • 4

    Do salátové mísy dáme těstoviny, cukety, fazolky, dílky pomeranče, kousky makrely a jádra ořechů. Přidáme zálivku a opatrně promícháme, aby se ryba nepoškodila. Před podáváním necháme v chladničce vychladit nejméně 30 minut.

Komentáře k receptu