Majonéza z vařených žloutků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2669 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 284 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 1626 mg
- Draslík 287.8 mg
- Vláknina 9400 mg
- Vitamín A 9400 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.2 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené žloutky prolisujeme a utřeme se syrovými žloutky. Za stálého přikapávání oleje třeme na hustou hmotu.
-
2
Potom přidáme worcester, citronovou šťávu a pokud je třeba, zředíme majonézu smetanou.