Makarony se sýrem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ricotta
  • 2500 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2074 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 619.9 mg
  • Vláknina 5214.5 mg
  • Vitamín A 5214.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zbylé listy spaříme horkou vodou, přendáme je do studené vody, ochladíme, necháme okapat a posekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme špenát, česnek, osmažíme, ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátem.

  • 3

    Makarony vložíme do mísy, přimícháme obsah pánve i s máslem, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a každou porci posypeme rozdrobenou ricottou.

Komentáře k receptu