Čínská zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zeleninová směs čínská - mražená
  • 200 g Celer bulvový
  • 150 g Játra kuřecí
  • 150 g Kuřecí srdíčka
  • 150 g Žaludky drůbeží
  • 15 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 4 ks Kachní stehna
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Citronová tráva
  • 4 dl Víno červené
  • 8 dl Voda pitná
  • 1 kg Kachna mražená
  • 3 polévková lžíce Husí sádlo
  • 1 polévková lžíce Nové koření celé
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1937 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 306 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 423.4 mg
  • Draslík 1755.3 mg
  • Vláknina 13104.2 mg
  • Vitamín A 13104.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor očistíme, omyjeme a nastrouháme.

  • 2

    4 kusy kachních stehen omyjeme a dáme je vařit do 1 litru kachního bujonu, vaříme 12-15 minut. Mezitím do polévky přidáme omytou citronovou trávu a čerstvý zázvor.

  • 3

    Po 15 minutách vaření maso vyjmeme, zbavíme kůže a kostí, maso pokrájíme na kostky, vrátíme nazpět do vývaru. Pak přidáme mraženou čínskou zeleninovou směs (která obsahuje klíčky fazole Mungo, mrkev, červená paprika, pórek, čínské hřiby, bambusové výhonky - zn. Bonduelle) a vaříme dalších 8 minut.

  • 4

    Polévku ochutíme solí, 1/4 lžičky omáčky Sambal oelek a podáváme.

  • 5

    Bujon z kachny [29086]:

  • 6

    Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.

  • 7

    Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl, vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

  • 8

    Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

  • 9

    Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

  • 10

    Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

  • 11

    Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Komentáře k receptu