Medové rýžové nudle s paprikou a kukuřicí
Suroviny
- 250 g Nudle rýžové
- 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 6 ks Cibule lahůdková
- 0.75 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 0.35 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1513 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 405.1 mg
- Vláknina 8059 mg
- Vitamín A 8059 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do zeleninového vařícího vývaru dáme nudle a vidličkou je oddělíme od sebe. Vaříme je 2 minuty, pak necháme ve vývaru další minutu a když jsou měkké, scedíme a necháme odkapat.
-
2
Omytou jarní cibulku s natí nakrájíme na tenká kolečka. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
-
3
Sladkou sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat.
-
4
Ve woku na rozpáleném oleji s máslem zpěníme polovinu nakrájené cibulky. Přidáme med, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme pokrájenou papriku a minutu ji restujeme s cibulkou. Přimícháme kukuřici s nudlemi, ochutíme sójovou omáčkou a 3 lžícemi vína. Promícháme a rozdělíme porce na talíře. Každou porci posypeme pokrájenou cibulkou.