Krevety v těstíčku s hráškovými a fazolovými lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Hrachové lusky
  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.25 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 5 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 729 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 158.1 mg
  • Draslík 330.4 mg
  • Vláknina 6802.3 mg
  • Vitamín A 6802.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupaný česnek posekáme na malé kousky. Všechny ingredience si odložíme na talíř.

  • 2

    Krevetám odkroutíme hlavičky a odstraníme černá střívka. Omyjeme je a dáme do hrnce s 1,5 l vody. Přidáme pokrájenou cibulku a zvolna vaříme bez poklice 15 minut. Uvařené krevety scedíme a přitom zachytíme 1,25 dl vývaru.

  • 3

    Krevety odložíme do mísy a důkladně je promícháme s 1 lžičkou soli, znovu je dáme do síta a propláchneme pod tekoucí vodou. Toto opakujeme ještě dvakrát, ale soli použijeme jen po 1/2 lžičce. Dobře promyté krevety osušíme.

  • 4

    V míse si vyšleháme vaječný bílek s 1 lžíci škrobové moučky (Maizena), smícháme s krevetami, mísu zakryjeme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.

  • 5

    Mladé sladké hráškové a fazolové lusky očistíme a omyjeme. Fazolové lusky pokrájíme na třetiny. Omytou papriku rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké proužky.

  • 6

    Připravíme si omáčku. V míse smícháme zachycený vývar s ústřicovou omáčkou, rýžovým vínem, olejem a 1/2 lžíce škrobové moučky.

  • 7

    Ve woku na rozpáleném oleji restujeme krevety asi 2 minuty, potom je vyjmeme a v sítu necháme okapat. Ve woku necháme trochu oleje (asi 2 lžíce), dáme na něj posekaný česnek s nastrouhaným zázvorem, mícháme a smažíme jen 30 sekund, přidáme hrachové a pokrájené fazolové lusky s paprikou a vše smažíme asi 2 minuty. Za stálého míchání přilijeme omáčku, krátce povaříme, přimícháme krevety a ihned servírujeme.

  • 8

Komentáře k receptu