Roštěnky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 1089.7 mg
  • Vláknina 10787.5 mg
  • Vitamín A 10787.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme z obou stran. Maso vyndáme z pánve, vložíme plátky rajčat a krátce orestujeme. Stáhneme z ohně a posypeme posekanou petrželkou.

  • 3

    Na talíře upravíme plátky masa, potřeme pikantní hořčicí a na maso položíme několik plátků rajčat.

Komentáře k receptu