Krůtí roláda na citrusech
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 200 g Telecí maso mleté
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Klobása Dunajská
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 ml Olej stolní
- 40 ml Brandy peach
- 250 ml Víno bílé
- 100 ml Bujón hovězí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka bramborová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 48 g
- Sodík 6398 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 218.2 mg
- Draslík 1249.3 mg
- Vláknina 8451.6 mg
- Vitamín A 8451.6 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa nařežeme tak, aby se dala otevírat jako kniha, osolíme je a opepříme. Špenát krátce podusíme a nasekáme. Přidáme k němu mleté maso, klobásovou hmotu, vejce a koření. Vše propracujeme a plát masa rovnoměrně potřeme vrstvou náplně a vytvoříme roládu. Tu potřeme olejem, zabalíme ji do alobalu a pečeme v troubě 1 hodinu na 200°C.
-
2
Z citrusů nakrájíme kůru, pouze tu barevnou, nasekáme ji na úzké plátky a povaříme 5 minut. Nasekanou cibuli osmahneme na másle a na chvíli ji podusíme. Přilijeme brandy a necháme pod prudkým varem vypařit. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu a víno. Svaříme polovinu tekutiny, přilijeme bujón, moučku rozmíchanou ve studené vodě a povaříme asi 1 minutu do zhoustnutí. Potom přidáme citrusovou kůru.
-
3
Roládu necháme několik minut odpočinou bez alobalu a podáváme ji s omáčkou.