Telecí kotlety s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí kotlety
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 780.6 mg
  • Vláknina 5348 mg
  • Vitamín A 5348 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety z telecího masa osušíme utěrkou a osolíme.

  • 2

    V míse si připravíme marinádu: Smícháme 4 lžíce oleje s rozetřeným česnekem a solí, rozmarýnem, bílým pepřem a šťávou z jednoho citronu.

  • 3

    Do marinády vložíme kotlety a dáme do chladničky na 3 hodiny odpočinout.

  • 4

    Potom si na pánvi rozpálíme zbylý olej a kotlety opékáme 5 minut z každé strany.

  • 5

    Hotové kotlety posuneme na pánvi stranou a do výpeku přidáme jogurt, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř podle chuti a promícháme.

  • 6

    Telecí řízky servírujeme polité výpekem, na který poklademe kolečka pomeranče.

Komentáře k receptu