Tuňák s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 817 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 40 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 2041.9 mg
- Vláknina 31474 mg
- Vitamín A 31474 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme přes noc máčet ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Jakmile se voda uvede k varu, přidáme česnek, bobkový list a 12 ml olivového oleje. Přiklopené necháme cca 80 minut vařit.
-
2
Uvařené fazole osolíme, slijeme, odstraníme česnek a bobkový list. Fazole přendáme do servírovací misky, zalijeme zbytkem oleje, osolíme, opepříme a vmícháme pokrájenou cibuli. Salát necháme vychladit.
-
3
Do vychlazeného salátu přidáme 2/3 pokrájené petrželky a tuňáka natrhaného na menší kusy. Zlehka promícháme, posypeme zbytkem petržele a ihned podáváme.