Frittata s pórkem, šunkou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 1 ks Pórek
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 8 polévková lžíce Sýr Gruyére
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 421.4 mg
  • Draslík 295.6 mg
  • Vláknina 3227.2 mg
  • Vitamín A 3227.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V troubě zapneme gril a necháme ho rozehřát.

  • 2

    Vedle v misce rozšleháme vejce s hořčicí, špetkou sladké papriky, solí a pepřem.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a olej a restujeme na něm asi 4 minuty na kolečka nakrájený bílý pórek. Přidáme šunku nakrájenou na jemné nudličky, a opět 2 minuty restujeme. Směs zalijeme vejci, aby byla rovnoměrně rozprostřená po dně a asi 2 minuty potřásáme a nadzvedáme okraje, aby nám vejce zatuhla a potom necháme ještě 3 minuty doběhnout. Frittatu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme ji na pár minut pod gril, aby nám zezlátla.

  • 4

    Hotovou frittatu rozkrájíme na klínky a podáváme horkou, studenou i vlažnou.

Komentáře k receptu