Frittata s pórkem, šunkou a vejci
Suroviny
- 120 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 1 ks Pórek
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 8 polévková lžíce Sýr Gruyére
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 29 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 421.4 mg
- Draslík 295.6 mg
- Vláknina 3227.2 mg
- Vitamín A 3227.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V troubě zapneme gril a necháme ho rozehřát.
-
2
Vedle v misce rozšleháme vejce s hořčicí, špetkou sladké papriky, solí a pepřem.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a olej a restujeme na něm asi 4 minuty na kolečka nakrájený bílý pórek. Přidáme šunku nakrájenou na jemné nudličky, a opět 2 minuty restujeme. Směs zalijeme vejci, aby byla rovnoměrně rozprostřená po dně a asi 2 minuty potřásáme a nadzvedáme okraje, aby nám vejce zatuhla a potom necháme ještě 3 minuty doběhnout. Frittatu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme ji na pár minut pod gril, aby nám zezlátla.
-
4
Hotovou frittatu rozkrájíme na klínky a podáváme horkou, studenou i vlažnou.