Kari z džungle s garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Garnát obecný
  • 75 g Thajský lilek
  • 50 g Hlíva ústřičná
  • 410 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Cukr palmový
  • 2 ks Citronová tráva
  • 4 ks Baby kukuřice
  • 3 ks Kafirové listy
  • 1 ks Galgan
  • 8 ks Paprička ptačí oko
  • 4 ks Červená asijská šalotka
  • 1 hrst Bazalka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Barbecue omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 206.3 mg
  • Draslík 1118.8 mg
  • Vláknina 1131.5 mg
  • Vitamín A 1131.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty a každý nařízneme podélně na hřbetu, aby se mohli rozevřít (u hlavičky a ocasu necháme spojené).

  • 2

    V pánvi WOK rozpálíme olej a vložíme 2 polévkové lžíce kari pasty z džungle. Kari z "džungle" je pasta. V hmoždíři rozdrtíme dohladka lusky papriček ptačí oko, nasekané na malé kousky, 2 cm kousek galgánu také nasekaný, snítky citronové trávy, pouze bílé, nadzemní část, nadrobno nasekané, najemno nasekané červené asijské šalotky, česnek a garnátovou pastu (nebo 1 lžíci mletých sušených garnátů).

  • 3

    Stále směs mícháme, dokud nezačně příjemně vonět. Přilijeme 410 ml vody a ztlumíme plamen na střední teplotu. Přidáme mladé kukuřičky, každou podélně rozkrojenou na polovinu a lilky a další 1-2 minuty dusíme. Do toho přidáme houby (větší kusy rozřízneme na polovinu) a garnáty. Přilijeme do směsi rybí omáčku a přisypeme cukr. Dusíme tak dlouho, dokud se garnáti nerozevřou a nezrůžoví.

  • 4

    Dle chuti dokořeníme a posypeme na talíři natrhanými kaffirovými listy a bazalkou.

Komentáře k receptu