Šmakoun po bulharsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 300 g Šmakoun
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 320.7 mg
  • Vláknina 3559.8 mg
  • Vitamín A 3559.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, rajčatový protlak a chvíli podusíme.

  • 2

    Potom přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme okapané sterilované fazolky a šmakoun nakrájený na porce. Vše prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu