Mix salát s piniovými oříšky, vejci a voňavým salámem
Suroviny
- 20 g Oříšky piniové
- 60 g Neapolský salám
- 100 g Salát Rosso
- 100 g Rukola
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Citrónová šťáva
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Paprika oranžová
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 447.5 mg
- Vláknina 4407.8 mg
- Vitamín A 4407.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku si nalejeme vodu, vložíme do ní syrová vejce a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 8-9 minut, potom je zchladíme pod studenou vodou a necháme vychladnout, pak je oloupeme.
-
2
Piniové oříšky si orestujeme dozlatova v pánvi s nepřilnavým dnem. Restujeme je za stálého míchání asi 2 minuty. Omyjeme si 3 druhy salátu, rukoly, větší masitá rajčata a papriku a snítku mladého kopru. Papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na 1cm proužky. Tenké plátky neapolského salámu pokrájíme též na proužky.
-
3
Salátové listy, jemné lístky kopru a rukolu dáme do mísy, přidáme piniové oříšky, papriku, salám, sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a pomocí prstů salát promícháme a rozdělíme na talíře. Rajčata a vejce rozkrojíme na čtvrtky, kterými salát na talířích ozdobíme a hned servírujeme.