Uzená treska s vařenými vejci a baby špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 41 g
- Sodík 966 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 251.4 mg
- Draslík 1777.7 mg
- Vláknina 14182.2 mg
- Vitamín A 14182.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 325 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omytý baby špenát spaříme vařící vodou (asi 2 litry), necháme v sítu okapat, poté ho pokrájíme (nebo potrháme) na menší kousky.
-
2
V rendlíku uvaříme ve 4 dl vody vejce natvrdo. Vaříme 9 - 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. V druhém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu, metličkou rozšleháme jíšku dohladka a pomalu vaříme 10 - 15 minut. Hustou bešamelovou omáčku dochutíme solí a pepřem, přimícháme špenát a necháme dusit cca 1,5 minuty.
-
3
Uzené filety z tresky dáme do litru vody a pod pokličkou pomalu vaříme 15 minut. Uvařené filety pokrájíme na silnější plátky a upravíme na talířích. Přidáme špenát, na něj poklademe pokrájená vajíčka a servírujeme.