Srnčí maso pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 25 g
- Sodík 998 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 140.1 mg
- Vláknina 2796.7 mg
- Vitamín A 2796.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso, nejlépe z kýty, odblaníme, očistíme, slaninu nakrájíme na menší klínky a maso vcelku slaninou prošpikujeme. Do pekáčku dáme máslo, přiložíme maso, podlijeme troškou vody, přisypeme mletou sladkou i pálivou papriku, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, vložíme pekáček do trouby a pečeme téměř doměkka. Zpočátku podléváme vodou, před koncem pečení podlijeme vínem a koňakem. Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, ozdobíme kroužky cibule, plátky kyselé okurky a podáváme se smaženými hranolkami. Porce přelijeme 1 lžící vypečené šťávy.