Kedlubnové zelí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 300 g Kedlubna
  • 5 g Olej olivový
  • 4 g Sůl
  • 5 g Cukr moučkový
  • 25 ml Víno bílé
  • 4 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 324.8 mg
  • Vláknina 6080 mg
  • Vitamín A 6080 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, kedlubny očistíme, oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme kedlubnu, podlijeme vínem, troškou vody a dusíme, dokud se tekutina úplně neodpaří. Nyní zakápneme octem, ochutíme solí, cukrem, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Podáváme jako teplou přílohu.

Komentáře k receptu