Kedlubnové zelí na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 2 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 324.8 mg
- Vláknina 6080 mg
- Vitamín A 6080 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, kedlubny očistíme, oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.
-
2
V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme kedlubnu, podlijeme vínem, troškou vody a dusíme, dokud se tekutina úplně neodpaří. Nyní zakápneme octem, ochutíme solí, cukrem, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Podáváme jako teplou přílohu.