Vaječné těstovniy špenátové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 220 g Špenát listový čerstvý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 461 mg
  • Vláknina 8476.7 mg
  • Vitamín A 8476.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V 1 l vody vaříme čerstvý špenát asi 1 minutu, který poté nadrobno nakrájíme a pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu.

  • 2

    Na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce, olivový olej a nakrájený špenát. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.

  • 3

    Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře k receptu