Skopová plec s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 400 g Rýže loupaná
  • 600 g Skopová plec
  • 5 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Cibulka jarní
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1004 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 23.4 mg
  • Draslík 661.3 mg
  • Vláknina 12625.5 mg
  • Vitamín A 12625.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou plec pokrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a lehce

  • 2

    osmažíme. Rajčata oloupeme, nakrájíme a spolu s pokrájenou cibulí podusíme, smícháme s masem, zalijeme vývarem a zakryté dusíme.

  • 3

    Uvaříme rýži a uchováme v teple. Nakrájíme petrželku a utřeme

  • 4

    česnek se solí, petrželku a česnek rozdělíme na dvě části, jednu přimícháme k masu, druhou část vložíme do omáčníku s trochou vývaru. Rýži politou máslem poklademe masem a obložíme nakrájenými jarními cibulkami.

Komentáře k receptu