Skopová plec s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1004 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 55 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 23.4 mg
- Draslík 661.3 mg
- Vláknina 12625.5 mg
- Vitamín A 12625.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou plec pokrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a lehce
-
2
osmažíme. Rajčata oloupeme, nakrájíme a spolu s pokrájenou cibulí podusíme, smícháme s masem, zalijeme vývarem a zakryté dusíme.
-
3
Uvaříme rýži a uchováme v teple. Nakrájíme petrželku a utřeme
-
4
česnek se solí, petrželku a česnek rozdělíme na dvě části, jednu přimícháme k masu, druhou část vložíme do omáčníku s trochou vývaru. Rýži politou máslem poklademe masem a obložíme nakrájenými jarními cibulkami.