Mleté maso s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Fenykl obecný
  • 300 g Fenykl sladký - hlíza
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 20 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Voda pitná
  • 6 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 1131.7 mg
  • Vláknina 12032.5 mg
  • Vitamín A 12032.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na jemné proužky. Fenykl omyjeme, očistíme a s natí nakrájíme na kostičky. Najemno pokrájíme česnek. Bylinky omyjeme, oklepeme a jemně nasekáme.

  • 2

    V kastrole rozpálíme olej. Na středním ohni podusíme česnek, bylinky, proužky rajčat, kostičky a semena fenyklu. Přidáme mleté maso, až zhrudkovatí. Přilijeme víno a 100 ml vody, ochutíme solí, pepřem a rajským protlakem. Zakryjeme a vše zvolna asi 30 minut podusíme.

  • 3

    Čerstvá rajčata omyjeme a rozkrojíme napůl. Přimícháme k masu a ohřejeme, ochutíme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře k receptu