Mleté maso s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 11 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 1131.7 mg
- Vláknina 12032.5 mg
- Vitamín A 12032.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nakrájíme na jemné proužky. Fenykl omyjeme, očistíme a s natí nakrájíme na kostičky. Najemno pokrájíme česnek. Bylinky omyjeme, oklepeme a jemně nasekáme.
-
2
V kastrole rozpálíme olej. Na středním ohni podusíme česnek, bylinky, proužky rajčat, kostičky a semena fenyklu. Přidáme mleté maso, až zhrudkovatí. Přilijeme víno a 100 ml vody, ochutíme solí, pepřem a rajským protlakem. Zakryjeme a vše zvolna asi 30 minut podusíme.
-
3
Čerstvá rajčata omyjeme a rozkrojíme napůl. Přimícháme k masu a ohřejeme, ochutíme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.