Pečená treska s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Strouhanka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1121.1 mg
  • Vláknina 1835 mg
  • Vitamín A 1835 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresky očistíme, odřízneme jim hlavu a ocas, otevřeme je a vykucháme, odstraníme kosti a ploutve a opatrně ryby rozevřeme na plocho. Promyjeme je a dobře osušíme kuchyňskou utěrkou. Omyjeme petrželku, jemně ji osušíme, oloupeme 1 stroužek česneku a nasekáme ho společně s petrželkou.

  • 2

    Rozetřeme po dně pekáče trochu oleje a rozložíme v něm naplocho otevřené tresky. Posypeme je nasekanou směsí česneku a petrželky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Zalijeme zbývajícím olejem a posypeme strouhankou.

  • 3

    Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Po vytažení pekáče z trouby rozložíme tresky na servírovací mísu, zastříkneme je citronovou šťávou a horké podáváme.

Komentáře k receptu