Závitky ze žraločího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 463.6 mg
- Vláknina 5767.5 mg
- Vitamín A 5767.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí plátky lehce paličkou na maso naklepeme. Rozdělíme je na poloviny, zarovnáme kraje a odřezky uschováme. Nasekáme bazalku, petrželku, olivy a rybí odřezky a dáme vše do mísy. Dřevěnou vařečkou poté do směsi vmícháme olej a strouhanku v takovém množství, abychom dostali správně hustou směs.
-
2
Dáme na každý kus rybího masa trochu připravené směsi, plátky zavineme a spíchneme párátkem. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a za častého otáčení je smažíme 5-6 minut na středním plameni, přičemž je osolíme a opepříme.
-
3
Mezitím očistíme listy salátové čekanky, omyjeme, osušíme a promícháme s olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Takto ochucené listy rozložíme na servírovací mísu. Vyjmeme závitky z pánve a úhledně je urovnáme na čekankové listy. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný.