Parmské telecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 2.4 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 185.3 mg
  • Draslík 676.3 mg
  • Vláknina 1134.6 mg
  • Vitamín A 1134.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem, solí a nastrouhaným sýrem a nakonec ve strouhance. Řízky ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, poté osmahneme na oleji a při podávání jimi obložíme řízky.

  • 2

    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu