Plněná zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 150 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Rajčata
  • 6 ks Lilek
  • 6 ks Cuketa
  • 6 ks Paprika červená
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 686 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 106.1 mg
  • Draslík 2019.9 mg
  • Vláknina 35697.5 mg
  • Vitamín A 35697.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 163.6 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme rýži v slané vodě dopoloměkka, poté ji scedíme a dáme do mísy. Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme jádřince, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Potom je opláchneme a osušíme.

  • 2

    Z omytých cuket, rajčat a paprik odřežeme vršky, vydlabeme jádřince a vypláchneme studenou vodou. Do mísy s rýží přidáme mleté hovězí maso, sůl a pepř, dobře promícháme a zeleninu naplníme.

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme olejem, na dno poskládáme naplněnou zeleninu, podlijeme horkou vodou, mísu zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme zapéct při 220-250°C do vyhřáté trouby.

  • 4

    Plněnou zeleninu pečeme 20 minut, upečenou posypeme strouhaným sýrem.

  • 5

Komentáře k receptu