Polévka z rajčat a ovesných vloček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1016 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 829.7 mg
- Vláknina 11600.8 mg
- Vitamín A 11600.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle si podusíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu s nakrájenou cibulí.
-
2
Přidáme oloupaná a rozkrájená rajčata, vše osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou.
-
3
Přisypeme vločky a uvaříme vše do měkka.
-
4
Po odstavení polévky přisypeme najemno nakrájenou petrželovou nať.