Polévka z rajčat a ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 750 g Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1016 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 829.7 mg
  • Vláknina 11600.8 mg
  • Vitamín A 11600.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle si podusíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu s nakrájenou cibulí.

  • 2

    Přidáme oloupaná a rozkrájená rajčata, vše osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou.

  • 3

    Přisypeme vločky a uvaříme vše do měkka.

  • 4

    Po odstavení polévky přisypeme najemno nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře k receptu