Vídeňský řízek Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1162 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 80 g
- Sodík 1199 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 458.2 mg
- Draslík 867.5 mg
- Vláknina 7696 mg
- Vitamín A 7696 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu dobře očistíme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky silné 1 cm, lehce je naklepeme a osolíme. Vejce rozklepneme a rozšleháme. Z tvrdého bílého pečiva si připravíme čerstvou strouhanku.
-
2
Plátky masa obalíme v trojobalu, tedy nejprve v polohrubé mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Přebytečnou strouhanku z řízků oklepneme.
-
3
Na pánvi rozpustíme dobré škvařené sádlo a v něm řízky z každé strany 3-4 minuty velmi pomalu pečeme. Vždy, když řízek otáčíme, přidáme na pánev kousek másla. Budeme-li udržovat správnou teplotu smažení, máslo se nebude přepalovat.
-
4
Hotové řízky rozdělíme na talíře a servírujeme s citronem a zavařenými brusinkami.