Vídeňský řízek Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Sádlo škvařené
  • 600 g Strouhanka
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 1800 g Telecí kýta
  • 1 ks Citrony
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • 10 polévková lžíce Brusinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1162 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 1199 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 458.2 mg
  • Draslík 867.5 mg
  • Vláknina 7696 mg
  • Vitamín A 7696 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu dobře očistíme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky silné 1 cm, lehce je naklepeme a osolíme. Vejce rozklepneme a rozšleháme. Z tvrdého bílého pečiva si připravíme čerstvou strouhanku.

  • 2

    Plátky masa obalíme v trojobalu, tedy nejprve v polohrubé mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Přebytečnou strouhanku z řízků oklepneme.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme dobré škvařené sádlo a v něm řízky z každé strany 3-4 minuty velmi pomalu pečeme. Vždy, když řízek otáčíme, přidáme na pánev kousek másla. Budeme-li udržovat správnou teplotu smažení, máslo se nebude přepalovat.

  • 4

    Hotové řízky rozdělíme na talíře a servírujeme s citronem a zavařenými brusinkami.

Komentáře k receptu