Domácí ovocné knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 300 g Cukr moučkový
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Jahody zahradní
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 109.1 mg
  • Draslík 211.8 mg
  • Vláknina 6960 mg
  • Vitamín A 6960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do polohrubé mouky nadrobíme tučný tvaroh, přidáme vejce a vše zpracujeme do měkkého, vláčného těsta, které se nelepí na ruce.

  • 2

    Těsto rozválíme na tenké pláty a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme jahodu obalenou v cukru krupici, zabalíme a vyválíme to tvaru knedlíku.

  • 3

    Knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, když vyplavou na hladinu, stáhneme plamen a lehce vaříme, přibližně 8 minut.

  • 4

    Hotové knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou z vody, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu